Om mig

Kroppen interesserer mig

Kroppen har altid interesseret mig, og jeg har igennem mit eget liv erfaret, hvor meget krop og psyke hænger sammen. Når jeg ser tilbage på de mest travle perioder af mit liv, kan jeg se, at det også er der, jeg er blevet ramt af fx influenza og forkølelse,  eller jeg har haft  langvarige smerter i nakke og lænd. 

 

Min baggrund som folkeskolelærer 

I mine mange år som folkeskolelærer har jeg arbejdet sammen med rigtig mange forskellige mennesker. Jeg har set så mange mennesker med en alt for fortravlet hverdag. Vi er for meget "oppe i vores hoved", og det resulterer ofte i stresstilstande, fordi vi ikke er gode nok til at lytte til kroppens signaler. Det skete også for mig, da jeg for 12 år siden blev sygemeldt med stress. Jeg var lige vendt tilbage fra barsel med mit første barn, og den pressede hverdag med familie og fuldtidsarbejde slog efterhånden benene væk under mig. Jeg havde alt for længe overhørt min krops signaler og på et tidspunkt sagde kroppen helt fra. Min måde at komme ovenpå igen var ved ”at gå ned i min krop”. Jeg begyndte at praktisere yoga,  jeg løb og styrketrænede, og jeg begyndte at meditere og dyrke mindfullness. Jeg kunne mærke på mig selv, at det var den rigtige måde at komme til hægterne på igen, at gøre noget gennem kroppen. 

Valgte at blive kropsterapeut

Derfor var det også nærliggende for mig, at vælge at blive kropsterapeut, fordi man i kropsterapien arbejder med at komme ned i kroppen. Det kan være svært at mærke, hvad der sker i kroppen, hvis man ikke er vant til det, men vi er alle født med evnen til at mærke efter, og den kan opøves igen. 

  

Jeg føler mig hjemme

Jeg er i dag meget taknemmelig for, at jeg fulgte mit hjerte og kastede mig ud i at tage uddannelsen som Totum kropsterapeut. Jeg føler mig hjemme, når jeg behandler. Og en god behandling kræver mit fulde nærvær. Jeg er meget bevidst om, at når en klient har valgt mig, er det i en forventning om, at han/hun kan have tillid til mig. Jeg ser alle mennesker som enestående væsener med lige præcis den historie og den baggrund, de kommer med. Det er vigtigt , at jeg er god til at lytte og se det menneske jeg har over for mig. Derfor arbejder jeg hele tiden på at være i god balance og i ro med mig selv, så jeg kan udføre en professionel behandling. Løb og yoga er derfor stadig en meget vigtig del af min hverdag samt jævnlige kropsbehandlinger. På denne måde kan jeg holde en god balance i mit liv. 

Kropsterapien - sammenhæng mellem krop og psyke

Kropsterapien er en holistisk behandlingsform, der tager udgangspunkt i at krop og psyke hænger sammen, og derfor behandler man ikke kun en skulder eller en ryg.  Behandleren mærker hele kroppen igennem og spørger ind til , hvad der ligger forud for de spændinger eller smerter som klienten for fået. Det er den sammenhæng, der er så spændende at arbejde med. Når først vi for alvor finder ud af, hvor meget krop og psyke hænger sammen, så går det op for os, hvor meget vi selv kan gøre for at få det bedre. Derfor er det utrolig meningsfuldt for mig at arbejde med mennesker på den måde.    

© 2018 Lisbeth Degn Din kropsterapeut

  • Black Facebook Icon